SASTĀVDAĻAS
● 500 g – maltas liellopa burgeru gaļas
● 4 lielie sīpoli (2 sakapāti burgera masai un 2 sagriezti ripās)
● 200 g – ūdens
● 3 ēd.k. – olīveļļa
● 3 ēd.k. – medus
● 200 g – provansas majonēze
● 50 ml – gaišā sojas mērce
● 20 ml – tumšā sojas mērce
● 1 tējk. – piecu piparu maisījums
● 3-4 tomāti
● 200 g – salātu lapas
PAGATAVOŠANA
1 / Ievieto bļodā “Laimīgās Govs” malto gaļu
2 / Pieber sakapātus sīpolus
3 / Pielej pusi glāzes ūdens
4 / Pieber maltus melnos piparus un masu samīca
5 / Ielej bļodā tumšo soju
6 / Tad pielej klāt gaišo soju
7 / Pieber piecu piparu maisījumu
8 / Pievieno medu
9 / Pieber gaļas kopējo garšvielu
10 / Pievieno olīveļļu
11 / Visu samaisa
12 / Samaisīto marinādi izlej uz paliela šķīvja
13 / Marinādi izsmērē pa šķīvi
14 / Izveido nelielas kotletītes no iepriekš sagatavotās “Laimīgās Govs” burgeru gaļas
15 / Tās novieto uz šķīvja vienu otrai blakus
16 / Kad šķīvis pilns, katrai kotletītei pa vidu viegli iespiež bedrīti
17 / Tad ar tējkaroti bedrītēs iepilda atlikušo marinādi
18 / Ļauj visam iemarinēties
19 / Kamēr viss marinējas, sagatavo mērcīti – provansas majonēze plus gaišā un tumšā soja pēc garšas
20 / Sagriež tomātus un sarkano sīpolu ripas. Visu kārto uz šķīvja kopā ar salātu lapām
21 / Uzkarsē grillu līdz 200° C un liek virsū “Laimīgās Govs” burgeru gaļas kotletes
22 / Cep 3-4 minūtes, griež otrādi un cep tikpat minūtes
23 / Kad burgeru gaļa ir izcepusies to kārto uz šķīvja
24 / Šķīvi apklāj ar folliju, lai neatdzistu kamēr apcep burgeru maizīti
25 / Burgeru maizīti liek cepties 1-2 minūtes
26 / Tad griež otrādi un cep 1-2 minūtes
27 / Kad maizīte ir zeltaini brūna to ņem nost un liek uz šķīvja
28 / Ņem burgeru maizīti un uzliek mērcīti
29 / Tad tiek uzlikta salātu lapa
30 / Seko gaļa, sīpolu ripa un nedaudz mērcīte
31 / Pēc tam – tomātu ripa
32 / Liekam pa virsu otru pusīti burgeru maizītei un “Laimīgās Govs” burgers ir gatavs baudīšanai
“LAIMĪGĀS GOVS” ĪPAŠAIS STEIKS
SASTĀVDAĻAS
● 1 kg – liellopa gaļas steika
● 50 ml – gaišā sojas mērce
● 20 ml – tumšā sojas mērce
● 2 ēd.k. – olīveļļa
● 1 ēd.k. – medus
● 1 tējk. – piecu pirparu maisījums
● 1 tējk. – gaļas kopējā garšviela
PAGATAVOŠANA
1 / Izņem “Laimīgās Govs” steiku no vakuma iepakojuma
2 / Noliek uz šķīvja
3 / Steiku aplej ar gaišo soju
4 / Un ar pirkstiem maigi saspaida soju steikā
5 / Uzber piecu piparau maisījumu
6 / Tad papildus uzber gaļas maisījuma garšvielu
7 / Vienmērīgi visu saspaida steikā
8 / Pievieno tumšo soju
9 / Atkal saspaida steikā
10 / Uzlej nedaudz olīveļļu
11 / Un visu iesmērē
12 / Apgriež steiku otrādi un atkārto visas iepriekšējās darbības
13 / Uzkarsē grillu līdz 200° C un liek steiku cepties 5-6 minūtes, uzliekot grillam vāku
14 / Tad apgriež steiku uz otru pusi un cep atkal 5-6 minūtes, uzliekot grillam vāku
15 / Kad steiks ir gatavs, to ņem nost un liek uz šķivja atpūsties 5-6 minūtes, apklājot to ar folliju
16 / Pēc atpūtas steiks ir gatavs servēšanai. Labu apetīti!